Over mij + mijn aanbod

portret nov 2014Ik ben Hetty Hospes – van Rijn. Ik geloof er in dat invallers die goed begeleid en opgeleid worden het verschil kunnen maken in elke school en in elke situatie.

Komt u handen te kort om invallers wegwijs te maken in de school? Hebt u ook het gevoel dat u te weinig aandacht kunt besteden aan de invallers? Merkt u de behoefte om invallers te begeleiden maar ontbreekt het u aan tijd hiervoor?

Misschien kan ik iets voor u betekenen: Ik bied begeleidingstrajecten en cursussen speciaal voor invallers aan. Voorbeelden van deze cursussen zijn:

 • Zo is invallen wél leuk
 • Klassenmanagement en orde houden
 • Organiseren van je werk met gemak
 • De praktijk van de Praktijkmap
 • Werken met het Handboek Invallers Basisonderwijs
 • Maatwerk op aanvraag

Duur van elke cursus: 3 uur. (Zo is invallen wél leuk duurt 6 uur)

Kosten: €450 per 3 uur voor 8-24 personen (in overleg meer personen) inclusief materialen, voorbereiding en nazorg. Cursisten mogen mij naderhand altijd bellen en mailen met hun inval-vragen. Dat is handig voor hen, het ontlast uw organisatie en het is ook weer leerzaam voor mij!

Locatie: overal in Nederland

Zo is invallen wél leuk 

Deze cursus geaccrediteerd door Registerleraar, de overige cursussen zijn in aanvraag daarvoor.

Hier is meer informatie over deze cursus zoals ik die ook op locatie geef.

2 Klassenmanagement en orde houden

Bij deze cursus gaat het niet om trucjes aanleren maar om inzetten van eigen kwaliteiten. Dat heeft dubbel effect: je hebt het gemak en plezier van je talenten en de kinderen ervaren je als authentiek en geloofwaardig.

3 Organiseren van je werk met gemak

Deze cursus heeft als doel direct inzicht te geven in je eigen manier van organiseren als het om je werk gaat. Daardoor zie je precies wat er nog nodig is om met gemak je goede gewoonten te onderhouden en wat je nodig hebt om je eigen “systeem” aan te vullen. De gereedschappen daarvoor worden je tijdens de cursus aangereikt.

4 De praktijk van de Praktijkmap

Hier kan iedereen die dat wil een gratis Praktijkmap aanvragen. Dit is een map met kopieerbladen, praktische ideeën en tips waar iedereen die voor de klas staat meteen mee aan de slag kan. Cursisten gaan, zoals de naam van de cursus al zegt, in de praktijk ervaren hoe verschillende activiteiten gaan die in de Praktijkmap voorkomen. Ook is er ruimte voor eigen creativiteit om varianten te ontwikkelen. Dit stimuleert om met zelfvertrouwen voor de klas te staan.

5 Werken met het Handboek Invallers Basisonderwijs 

Binnenkort komt het Handboek Invallers Basisonderwijs in een vierde, geheel herziene druk uit. Vooral de volgende onderwerpen uit dit boek komen tijdens de cursus aan bod: een moeilijke klas, straffen?!!, lastige ouders, jezelf zijn. Het boek hoeft niet te worden aangeschaft om deze cursus te kunnen volgen. Bij deelname is dit boek tegen het gereduceerde tarief van 10 euro te verkrijgen (normaal 15,95)

6 Maatwerk op aanvraag. Ik kan veel maar niet alles en ben daar heel helder in. Leg mij voor waar er behoefte aan is, ik ontwikkel graag de mogelijkheden. Als het niet binnen mijn expertise ligt verwijs ik u in dat geval graag naar een collega trainer of instituut om u toch van dienst te kunnen zijn.

Duur van elke cursus: 3 uur. (behalve Zo is invallen wél leuk, die duurt 6 uur)

Kosten: €450 per 3 uur voor 8-24 personen (in overleg meer personen) inclusief materialen, voorbereiding en nazorg. Cursisten mogen mij naderhand altijd bellen en mailen met hun inval-vragen. Dat is handig voor hen, het ontlast uw organisatie en het is ook weer leerzaam voor mij.

Mijn werkwijze: 

– ik laat cursisten graag in actie komen om ervaring op te doen.

– persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, elke vraag is goed.

– leren is prettig als je je op je gemak voelt: iedere cursist maakt zelf de keuze in de mate aan deelname aan gesprek en activiteit. Goed kunnen luisteren is ook een bijdrage.

Of bent u misschien geïnteresseerd in een cursus of een begeleidingstraject voor 1-7 invallers? U krijgt van mij een passend aanbod.

Vraag hier meer informatie aan over mijn aanbod:

Over mijzelf:

Sinds 1991 werk ik in het basisonderwijs. Al vele  jaren combineer ik mijn vaste uren voor de klas met invalwerk en dat bevalt me uitstekend. Ik ben aangesteld als vaste contactpersoon en adviseur voor de invallers aan de scholen van Athena. De invallers binnen dit bestuur sta ik met raad en daad bij en omdat ik zelf ook nog inval weet ik vaak precies hoe ik hen kan helpen.

Het Handboek Invallers Basisonderwijs heb ik geschreven om mijn ervaringen en tips te kunnen delen met andere invallers. Bijna elk jaar komt er een nieuwe druk uit zodat het boek bij de tijd blijft. Daarnaast heb ik de Praktijkmap Invallers ontworpen die invallers gratis bij mij kunnen aanvragen. Inmiddels maken er al meer dan 1400 invallers gebruik van!

Uit de vele reacties op deze boeken merkte ik een behoefte aan scholing onder invallers. Ik heb inmiddels diverse cursussen voor invallers ontworpen en die geef ik met veel plezier.

Ik heb enorm veel ervaring in het begeleiden en opleiden van invallers. Tijdens mijn werk met invallers luister ik goed naar signalen en ik lever daardoor altijd maatwerk. Mijn enthousiasme en betrokkenheid worden altijd enorm gewaardeerd en invallers vertellen mij vaak dat ze veel energie krijgen van een cursus of bijeenkomst met mij. Ik ben ervaringsdeskundige en ken alle ins en outs van het invalwerk.

Daarom ben ik begeleider en opleider van invallers.

Advertenties

6 reacties op Over mij + mijn aanbod

 1. Pingback: Gezellig dat je er bent! | invaltips: alles voor de invaller

 2. Kor zegt:

  Top Hetty, veel plezier hiermee.Een prima idee.

  Like

 3. Jonna zegt:

  Beste Hetty, wat een fijne site. Ik ben nu een jaar aan het invallen en heb gelukkig vanaf januari twee tijdelijke contracten tot en met 17 juli. Nu wordt het allemaal erg onzeker en ben ik ook erg bang voor mijn toekomst in het onderwijs. Ik vroeg mij af of jij misschien weet of die twee contracten vanaf 1 juli tot en met 17 juli vallen onder die drie contracten? Ik kan helaas niet op mijn huidige school blijven en ook niet in de stichting.

  Like

 4. Jonna zegt:

  Beste Hetty,

  gisteravond heb ik veel zitten lezen en heb het volgende gevonden op https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/wet-werk-en-zekerheid-in-vogelvlucht:

  Hier stond het volgende in:

  Het oude recht, de regeling die nu in de CAO PO staat, blijft van toepassing op arbeidsovereenkomsten die zijn aangegaan vóór 1 juli 2015. De nieuwe ketenbepaling is pas van toepassing op arbeidsovereenkomsten die worden gesloten op of na 1 juli 2015. Wanneer op of na 1 juli 2015 een (opvolgend) contract wordt gesloten met een tussenpoos t.o.v. het voorgaande contract van 6 maanden of korter, telt het voorgaande contract wel mee in de keten volgens het nieuwe recht.
  Het oude recht blijft van toepassing op contracten die aanvangen vóór 1 juli 2015. Als er daarvoor een onderbrekingsperiode is geweest van meer dan 3 maanden is de keten doorbroken en start er een nieuwe keten met dat contract.

  Hoe ik het in dit verhaal lees, tellen mij twee contracten dus niet mee, omdat deze voor 1 juli zijn aangegaan. Misschien weet jij wellicht toch meer hierover?

  Groetjes Jonna

  Like

 5. Jonna zegt:

  Ik lees nu de rekenvoorbeelden. Wat ontzettend ingewikkeld allemaal! Ik vind het erg moeilijk om overzicht te bewaren in al deze regeltjes. Ben heel blij met jou site!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s