Twee keer een nieuw licht op gedragsproblemen

Eerst een filmpje met als belangrijk aandachtspunt de taak van de leerkracht om zelf hulp te vragen. Maar daarbij ook de cruciale taak van de schoolleiding om te zorgen dat de leerkracht die hulp vraagt ook de hulp geboden krijgt. En dan door kan met het werk voor de klas.

Helaas gaat het bij dat laatste vaak mis, en vooral als invaller kun je je verloren voelen met gedragsproblemen in de klas. Toch wil ik je aanmoedigen om massaal die hulp te vragen op de scholen waar je invalt. Daar dien je niet alleen jezelf mee maar ook de leerling.

 

Hier nog een bemoedigend filmpje over het belang van een goede relatie tussen leraar en leerling. Je kunt als leerkracht aan de slag met problemen van leerlingen zonder dat je meteen moet labelen. Als invaller kom en ga je weer, toch kun je in één dag met een stuk bewustzijn over wie jij bent en hoe jij reageert de relatie met je leerlingen verbeteren.

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in gedrag, humeur, jezelf ontwikkelen, moeilijke klas, ontspannen, oplossing, orde houden, Probleem oplossen, tegenzin, Tekenen van hoop, veiligheid, voornemen, werkdruk, werkplezier, X en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s