Ga niet over de kop

child met boek-316511__180In de decembermaand kom je als invaller in gonzende klassen waar de spanning van Sinterklaas en Kerstopvoeringen hangt. De klassen zijn versierd dus overzichtelijker wordt het ook niet altijd. En wat dacht je van roosters die deze maand soms ad hoc worden omgegooid want er is een kerstspel repetitie of er wordt extra tijd ingeruimd voor kerstknutsels die gemaakt moeten worden.

Niet dat het direct een rommeltje is in de scholen maar ook als ervaren invaller kun je wel wat vaker even met je ogen staan knipperen aan het begin van de dag: eh…hoe doe ik dat vandaag? En dan lopen leerkrachten vaak ook nog zichzelf voorbij in alle hectiek.

Ik zou zeggen: ga niet over de kop. Blijf bij jezelf en zeker nu: beter rust in de klas dan alles af. Als je van huis vertrekt naar je invalschool: doe alles in een rustig tempo en hou dat de hele dag aan. Laat je niet gek maken, het komt allemaal goed. Stel je eens voor: jij als invaller een baken van rust in de school! De kinderen en de collega’s zullen je dankbaar zijn 😉

Fijn weekend!

 

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in X. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s