Mag jij het als invaller nu maar helemaal uitzoeken aan het einde van het schooljaar?

20131011_122119Het einde van het schooljaar nadert. In de scholen is het een gegons van afscheid hier en daar, interne verhuizingen, de laatste loodjes voor oudergesprekken en leerlingvolgsystemen en iedereen is bekaf.

En dan mag jij komen invallen…”Doe maar een eigen programma met ze” want de toetsen zijn gedaan en de discipline is door de werkdruk voor de leerkrachten wat losser geworden.

Maar is dat wel zo fijn als invaller om met een eigen programma te komen? Functioneert een klas niet gewoon het beste als kinderen houvast hebben aan het dagelijkse ritme en de regelmaat? Juist als invaller haal je daar je steun vandaan. Kinderen kunnen heel enthousiast worden als jij met je hobby aan de slag gaat in de klas. Maar lang niet elk kind kan dat ongewone aan voor een dag, laat staan langer.

Ik ben heel nieuwsgierig naar de praktijk zoals jij die tegenkomt deze weken: Mag jij het als invaller nu maar helemaal uitzoeken aan het einde van het schooljaar? Geef je reactie:

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in drukke klas, Energie houden, Overdracht, werkdruk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mag jij het als invaller nu maar helemaal uitzoeken aan het einde van het schooljaar?

  1. inpakidee zegt:

    Ik sta al wat langer voor dezelfde klas, twee maanden. De laatste weken probeer ik een gewoon programma te draaien met leuke opdrachten, spelletjes en film tussendoor. Een combinatie van werken en plezier werkt prima!

    Like

  2. Patricia Sijbrandi zegt:

    Ik sta sinds april voor gr 3 en sinds juni voor gr 4, en beide groepen zijn sterk gebaat bij de structuur van alledag. Dus dinsdag en woensdag nog zoveel mogelijk volgens het rooster. Donderdag vieren we de laatste schooldag, met afscheid van 3 juffen. Helaas moeten de kinderen dan vrijdagochtend ook nog naar school, tsja, dat wordt dus een ochtendje film kijken, spelletjes doen en de rust bewaren. Gezien het mooie weer dat er aan komt is een klein waterfeestje misschien ook zo gek nog niet 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s