Ideaal vlak voor de vakantie: ik heb de voorbereiding al voor je gedaan

speeltuin-334528__180Gisteren heb ik even een ochtendje actie voor klas 6 (groep 8) in elkaar gezet. Het is expeditie Robinson maar dan zonder vuur en afvallers. Dat vuur mogen ze zelf innerlijk aanwakkeren en afvallers zijn, als je met de hele klas bezig wilt blijven, natuurlijk onhandig.

We gaan leuk naar de speeltuin in de buurt, daar zijn nog een paar veldjes bij. De kinderen gaan leuk aan de slag met elkaar en ik hoef alleen maar punten uit te delen. En dat is altijd dankbaar om te doen 😉

Daarnet werd ik gebeld door een invaller van mijn bestuur omdat ik de invallers vraagbaak ben. En laat diegene nou net een combiklas 5-6 (groep 7-8) hebben. Ik heb direct de voorbereiding van Expeditie Robinson beloofd, bij deze meteen voor iedereen. Vanaf groep 6 heerlijk om te doen lijkt me. En ik voel me ook weer fijn want uitdelen, ja dat is plezierig. Veel plezier er mee!

Hier is het:

Expeditie Robinson

Nodig:

  • Linten
  • Twee theedoeken (vlaggen)
  • Touwtrektouw
  • Boterhamzakjes
  • Kaartjes / fiches voor vlaggenroof

Speluitleg

Je verdeeld de groep in 2 ploegen (Kamp Noord en Kamp zuid)
Ze moeten de proeven doorstaan en per proef 5 punten verdienen.

1 Zoek een kampplek en verzin een kamp naam. Verstop alvast de “vlag”

2 Touwtrekken 3x

3 Parcoursloop: overbrug het parcours met je hele ploeg zo snel mogelijk. Eventueel materialen meegeven. (Om de beurt bij klimtoestel)

4 Staan op de balk Een spannend spel waarin alle deelnemers plaats nemen op de balk in een willekeurige volgorde. Als iedereen op de balk staat bepalen wij de vaste volgorde hoe jullie moeten gaan staan. Als jullie dat lukt dan behalen jullie punten. En als jullie dat behalen zonder van de balk af te vallen dan krijg je extra bonuspunten. (nog balk uitzoeken)

5 Vraagstuk: hoeveel kippen en hoeveel honden zijn er als er 298 poten en 202 oren worden geteld? Tip: met x werken
53 konijnen (106 poten + 106 oren)
48 honden (192 poten + 96 oren)

6 Boterhamzakjes- race De kinderen moeten over een parcours heen rennen, een zakje pakken, opblazen, laten knallen en in een korf gooien, terug rennen en de volgende aantikken. De kinderen die geweest zijn gaan zitten zodat je goed kunt zien welk groepje als eerste klaar is.

7 Vlaggenroof

Materiaal: kaartjes, linten, vlaggen
Twee teams zoeken een mooi plekje voor hun vlag, die wel te zien is. In een boom bijvoorbeeld, maar dusdanig dat je hem nog wel makkelijk kunt pakken. Dan begint de zoektocht. Iedereen krijgt een lint om en een kaartje van zijn eigen partij mee (lint en kaartje van gelijke kleur). Je mag nu op zoek gaan naar de vlag. Als je iemand tikt van de tegenpartij moet die zijn kaartje inleveren. De getikte mag niet verder zoeken naar de vlag en moet terug naar het thuishonk om een nieuw kaartje te krijgen. Als de vlag na een uur nog niet gevonden is, heeft het team met de meeste kaartjes gewonnen.

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in spel en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s