Welk bestuur durft het aan met invallers?

laurel-wreath-150577__180Geen woorden maar daden: we weten allemaal dat het voor invallers nu een wel héél spannende periode is met de komst van de Wet Werk en Zekerheid per 1 juli voor bijzonder onderwijs. En het is net zo spannend voor het vaste personeel: bij ziekte of verlof, wordt het niet allemaal een heel gedoe om mij te vervangen? Krijg ik straks extra kinderen in de klas, moet ik extra komen opdraven omdat het invallersbeleid niet goed op orde is?Krijgen we straks steeds weer nieuwe gezichten op de werkvloer omdat onze vaste invaller na drie klussen bij ons voor 6 maanden op non-actief moet?

Ik las laatst in Schooljournaal dat Personeelscluster Oost Nederland de handen ineengeslagen heeft: 31 besturen met 112 scholen hebben een flexpool waarin 75 mensen (40fte)  in vaste dienst vervangingen doen. Directeur Mini Schouten: “Met deze vaste mensen voorzien we nu in 40% van de vervangingsvraag. We willen dat ophogen naar 75fte, zodat we 60% afgedekt hebben”. (Bron Schooljournaal nr 7 2015)

Dat noem ik nog eens daadkracht en dat is werkelijk een bestuur met oog voor de werkvloer!

Nu ben ik erg benieuwd: ken jij een bestuur dat zich goed voorbereid op de Wet Werk en Zekerheid? Wel bestuur durft het aan met invallers zodat de kinderen, want daar gaat het uiteindelijk om, altijd goed onderwijs kunnen krijgen?

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in Wet Werk en Zekerheid en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s