Nóg een leuke link!

woman-694816_640Elke week werk ik drie dagen in 4 verschillende klassen op vaste uren, dat is mijn vaste baan. Daarnaast val ik op mijn eigen én op andere scholen in. Zojuist werd ik gebeld: morgen ff een gymles overnemen voor groep 3-4-5. Het kan!

Natuurlijk gingen er meteen een aantal les ideeën door mijn hoofd. Maar ook : “Ik wil wat ánders!” Wat een luxe dat juf Anke er is. Ik heb even op haar site gekeken en mijzelf even opgefrist met een paar leuke activiteiten voor morgen. Dankjewel!

Kinders verheug je er maar op in elk geval één van deze spellen en nog wat spannends met bokspringen:

 • Vos kom uit je hol
  Eén kind, de vos, zit onder een laken. De andere kinderen staan aan de andere kant van de zaal. Ze lopen op de vos af en roepen: “Vos kom uit je hol!”. De kinderen komen steeds dichter bij. Ze blijven roepen: “Vos kom uit je hol!” Ineens komt de vos uit z’n hol en probeert zoveel mogelijk kinderen te tikken. Wanneer de kinderen weer aan de andere kant van de zaal zijn en achter een lijn staan (van tevoren afspreken) zijn ze vrij.
 • Eilandbal
  In de zaal liggen hoepels verspreid (de ‘eilanden’). In elke hoepel staat een kind. Tussen de hoepels door lopen 3 à 4 kinderen. Er zijn ca. 5 ballen in het spel. De kinderen in de hoepels gooien de ballen naar elkaar over. De kinderen die tussen de hoepels doorlopen proberen ze te onderscheppen. Lukt dit dan wordt er gewisseld en mag het kind dat de bal onderschepte in de hoepel gaan staan. Als een kind bij het gooien of vangen buiten zijn hoepel komt moet het ook wisselen.
  Variant(en)
  – Laat bal overrollen i.p.v. overgooien.
 • Chinese muur
  De kinderen staan allemaal aan één kant van de zaal. Eén tikker staat in het midden. De kinderen rennen over. De tikker probeert kinderen te tikken. Als een kind getikt is, gaat het ook in het midden staan en houdt de hand van de andere tikker vast. De sliert van tikkers wordt zo steeds langer en het wordt steeds moeilijker om er omheen (of onderdoor!) te komen.
Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in Gymnastiek, spel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s