Waarom vrijheid je ook als invaller vleugels geeft.

animals-677784__180De afgelopen twee dagen viel ik in op een school: groep 1-2-3. Ik was wel eerder op deze school geweest, maar nog niet in deze klas. Mijn collega had alles super georganiseerd voor me. Dat is fijn maar kan ook verstikkend werken als je het gevoel hebt (of letterlijk te horen krijgt) dat het allemaal móet.

In dit geval niet: “Wees lekker jezelf en doe het allemaal maar op je eigen manier. Dat is ook wel eens goed voor deze klas” zei ze. Hoewel ik graag mezelf ben voel ik mij net als elke invaller ook verplicht toch zoveel mogelijk het programma af te werken, ook als er onderdelen zijn die ik persoonlijk heel anders had ingevuld. Je hebt een opdracht, er is een werkwijze en je dient het belang van de leerlingen. Die zijn gebaat bij bekende zaken en continuïteit. Maar nu: ik mocht flink buiten de lijntjes kleuren!

Natuurlijk heb ik mij aan de vaste gewoonten gehouden en de geldende klassenregels gehouden. Fijn altijd om te zien hoe goed zulke zaken kunnen werken en hoeveel steun je daar aan hebt als invaller. Maar ik had mijn gitaar bij me en mooie verhalen én de aanmoediging om op mijn manier bezig te zijn dus ik heb de kinderen flink laten zingen, dansen en genieten. Mijn allermooiste moment was een heel eenvoudig kringdansje met de kinderen: dit waren zij niet gewend maar ze pakten het direct op. Schaterlachend! En ik kreeg vleugels 😉

Nog meer vleugels krijgen?

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in Energie houden, Energiemiddag Onderwijs, Genieten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waarom vrijheid je ook als invaller vleugels geeft.

  1. Patricia Sijbrandi zegt:

    Heerlijk hoor, zulke momenten!! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s