Sta erboven

proboscis-monkey-216645__180Invallen betekent vaak genoegen nemen met wat er voor handen is aan werk. En je bent al blij dát je wat kunt doen, dat je het gevoel hebt dat je niet aan de kant staat met je diploma’s en al je ervaringen. Dat kan je een minderwaardig gevoel geven, een  gevoel van “niet lukken”.

Laatst ben ik er heel bewust met je bij stil gaan staan om zo te kunnen voelen wat je nodig hebt. Dat is een kant die af en toe nodig is. Vandaag gaan we van huppekee: sta erboven! Want je moet af en toe stil staan en bezinnen maar ga vooral dóór met je leven.

Sta boven:

 • het eenzame gevoel niet mee te tellen in de lerarenkamer. Wees trots op jezelf dat jij deze klus klaart en straal dat uit.
 • het wanhopige gevoel dat je nóóit een vaste baan zult krijgen in het onderwijs. Deel je gevoel met gelijkgestemden, met je partner en je vindt de kracht om door te gaan. Wees krachtig op de werkvloer en verbaas jezelf over wat je allemaal (nog meer) kunt!
 • het gevoel van onbalans: de ene dag/week dit, dan weer dat. Drukke weken en stille weken, niet weten waar je aan toe bent. Zet in je agenda al het andere op vaste tijden: sporten, vrienden ontmoeten, iets leuks doen met je kinderen, bij wijze van spreken ook je huishoudelijke klussen. Dát is allemaal dan wél in balans en voorspelbaar. Jouw eigen vaste ritme vormt dan de bodem voor het grillige karakter van het invallen.

Ik hoop dat je hier weer wat aan hebt. Extra tips zijn welkom om elkaar te helpen. Vergeet niet elke dag jezelf een schouderklopje te geven voor al je inzet. blijf aardig voor jezelf!

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in Energie houden en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Sta erboven

 1. Patricia Sijbrandi zegt:

  Je hebt het weer heel goed weten te verwoorden Hetty, zo voel ik me ook vaak. En soms is het moeilijk om niet vreselijk ontmoedigd te zijn. Bedankt voor je oppeppende woorden! Groetjes uit Bolsward!

  Liked by 1 persoon

 2. invaltips zegt:

  Groetjes terug hoor, ik blijf aanmoedigen. Ik zie best veel invallersverdriet om mij heen en kan dat niet aan de kant schuiven.

  Like

 3. Robbert zegt:

  Krachtig! Dank je wel!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s