Meteen al voelen dat je in een team stapt als invaller, vanaf dag één. Het kan!

new-years-eve-479672__180Vandaag heb ik een prachtige ervaring gehoord van een invaller. Een ervaring die past in de categorie “Tekenen  van hoop”. Want hoewel ik bezig ben met het Verbeterplan Invallers gebeuren er intussen wél prachtige dingen op scholen waar je het als invaller warm van krijgt op de meest prettige manier. Lees even mee en geniet:

De invaller had gisteren best een moeilijke dag in de klas. De kinderen waren aardig van de leg doordat er een invaller was en het was voor beide partijen niet echt een bevredigende dag. Gedurende de dag waren de collega’s op school belangstellend en de IB-er heeft gevraagd, niet opgedrongen, een handje te helpen met het opstarten van de klas en de neuzen in de goede richting te krijgen.

Nou dat is naar alle tevredenheid gebeurd. De IB-er vertelde aan de klas dat het wel jammer was dat de nieuwe meester nu een verkeerd beeld had gekregen van de school. “Ik wil wel eens aan het einde van de dag horen of jullie je nu net zo konden gedragen vandaag als wanneer jullie eigen juf er is, dan weet de meester pas écht weten wat een fijne school wij hebben.”

Dát wilden de kinderen maar wat graag laten zien. Bovendien kreeg de invaller de mogelijkheid om bepaalde leerlingen eventueel bij de IB-er te laten werken voor de prettige voortgang in de klas.

Het werd een fijne dag. De invaller kon lesgeven zonder eerst te moeten oproeien tegen de stroom, de kinderen waren trots om te laten zien wat ze konden en de collega’s en IB-er lieten door de dag heen hun steun en belangstelling aan de invaller merken.

De invaller: “Ik had ook echt het gevoel dat deze school zich als geheel verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen in élke klas. Ik stond niet alleen, maar maakte deel uit van een team. Mefire-1938__180teen vanaf het begin!”

Aan het einde van de dag kwam de IB-er nog even in de klas om van de kinderen en de invaller te horen hoe het was verlopen. Invaller tevreden en klas trots op wat ze hadden gedaan. En zo hoort het!

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in orde houden, Steun, Tekenen van hoop, verbeterplan invallers en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s