Invallers: ín de boot!

lifebelt-160144__180Dit keer trek ik jou als invaller (bijna) eigenhandig ín de boot. Vanochtend kreeg ik een tweet van Linda den Hartog ( @Sil120512) waar ik wel even van schrok: Bij inschrijving voor “Zo is invallen wél leuk” staat dat je de uren kunt bijschrijven ophet lerarenregister. Als invaller kan ik dat niet. Daar kun je je als invaller nl. niet inschrijven….alleen met vaste aanstelling.”

registerleraar.nlNou zeg….degenen die het juist hard kunnen gebruiken om aan te tonen dat ze hun professionaliteit verder uitbouwen zijn de invallers. En hebben zij tot nu toe weinig perspectief op een vaste betrekking. Ik promoot overal het lerarenregister en dan zouden de invallers, waar ik mij zo graag voor inzet, hierbij buiten de boot vallen? Nee, dat kan vast anders. Ik help vanaf nu op een positieve manier mee om invallers ook toegelaten te krijgen tot het lerarenregister.

Ik heb direct gebeld met de Onderwijscoöperatie, waar het leraren register toe behoort. Aan een aardige medewerkster heb ik gevraagd hoe het komt dat invallers zich niet kunnen laten registreren. Daar zijn verschillende redenen voor:

  1. Het lerarenregister is nog in ontwikkeling, men maakt nu wel al plannen om leraren in opleiding toe te laten op een apart gedeelte van het register. Aan invallers is men (nog) niet toe gekomen.
  2. Het lerarenregister richt zich op mensen die écht als leraar aan de slag zijn, minimaal 02 FTE werken per week.

De conclusie die ik uitsprak: wat punt 1 betreft is het hoog tijd dat meteen ook de invallers meegenomen in de uitbreiding van het lerarenregister. Bovendien: écht als leraar aan de slag? De meeste invallers zijn meerdere dagen of full time aan het werk, op verschillende scholen en werken in allerlei groepen. Dus….

Ik heb de medewerkster van het lerarenregister gezegd dat ik graag het lerarenregister promoot, juist omdat ik het ook belangrijk vindt voor de invallers dat zij zich blijven scholen want ze missen al zoveel waar vaste krachten via hun school meedoen met allerlei scholingen. We hebben het gesprek afgesloten met mijn belofte tot een bericht hierover aan haar (een link van dit bericht!) en haar belofte om dit punt mee te nemen in de beleidsvergadering van het leraren register. Wat fijn en alvast bedankt! Ook aan Linda den Hartog hartelijk dank. Zo zie je maar weer wat een reactie te weeg kan brengen.

Op dit moment ben ik voor een andere cursus voor invallers bezig een aanvraag voor het lerarenregister te maken. Het zou erg leuk zijn als invallers ook díe kunnen bijschrijven…

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Tjonge, punt 4 van de klusjes die ik uitvoer voor invallers achter de schermen zie gisteren. Ik verveel me duidelijk niet!;)

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in Activiteit Cursus op Ameland, lerarenregister, nascholing en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Invallers: ín de boot!

  1. Pingback: Invallers: ín de boot (2) en varen maar met z’n allen! | invaltips: alles voor de invaller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s