Laat jezelf zien en je leerlingen bloeien op.

boy-286790_640In mijn blog over een stamschool heb ik uitgelegd hoe je als invaller toch kan meevaren op studiedagen en allerlei activiteiten binnen één school. Zo kun je jezelf verder ontwikkelen en voel je je niet zo eenzaam en alsof je achter de feiten aan holt.

Mocht dat niet lukken (of wel en dan doe je het daarnaast):  laat jezelf zien. En dan met nadruk op Zelf. Het is goed voor jouzelf en je leerlingen dat je jezelf bent. Het is aantrekkelijk voor kinderen om te luisteren naar Jou en niet naar wie je wilt zijn. Iedere school waar jij invalt mag genieten van jouw talent en probeer daar ruimte voor te krijgen of maken als dat er niet vanzelfsprekend is.

Zeker weten dat scholen enthousiast worden van de zaken waar jij je handen niet voor omdraait en waar zij zelf naast hun overvolle taak geen tijd en energie voor hebben: drama, muziek maken, zingen, vertellen, samenwerkingsspelen, bewegen in de klas. Of jij hebt een wiskunde knobbel, een groot taaltalent of je excelleert in Engels of een zaakvak: doe iets extra’s voor de meerbegaafden, deel je liefde voor lezen of geschiedenis uit, vertel iets over één van je mooie reizen. Als het maar iets is dat jouw passie is.

Kinderen hangen aan je lippen als je authentiek bent. Dat is interessant! Het leuke is dat ze daardoor leren dat zij dat ook mogen zijn. Hun verhaal mag ook bestaan. Laat hen dat voelen, laat hen iets doen met hun eigen ervaring in de opdrachten die je ze geeft. Je ziet de kinderen voor je ogen opbloeien, ze gaan stralen en krijgen gewoonweg leerhonger!

Ik wens je deze week weer veel werkplezier. En als je, net als ik, vakantie hebt: neem even afstand en geniet van je vrije dagen.

Advertenties

Over invaltips

Directeur Basisonderwijs, Begeleider en opleider invallers basisonderwijs, auteur boeken en columns, (gast) spreker
Dit bericht werd geplaatst in Stamschool, werkplezier en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s